Comienza a leer

Iniciar sesión con Entreescritores

¿Has olvidado tu clave?

Crear una cuenta nueva

Libros publicados

Prats

Prats

07-03-2021

Contemporánea novela

  • Estrella llena
  • Estrella llena
  • Estrella llena
  • Estrella vacía
  • Estrella vacía
1
  • Estrella llenaEstrella vaciaEstrella vaciaEstrella vaciaEstrella vacia  0
  • Estrella llenaEstrella llenaEstrella vaciaEstrella vaciaEstrella vacia  0
  • Estrella llenaEstrella llenaEstrella llenaEstrella vaciaEstrella vacia  1
  • Estrella llenaEstrella llenaEstrella llenaEstrella llenaEstrella vacia  0
  • Estrella llenaEstrella llenaEstrella llenaEstrella llenaEstrella llena  0

Aquest llibre és un recull de valors religiosos i existencials que els protagonistes, serfs de l'església, s'afronten. En el llibre veureu que intento estructurar la historia en tots o quasi tots els oficis religiosos de la fe cristiana però igualment faig referència també en les creences dels cultes musulmans i budistes. A part hi ha una mirada al futur i a la comprensió del ésser humà amb la existència de Déu. Espero que us agradi. Intento reflexar que Déu des de fa molt temps ja està guiant-nos en el nostre camí i li debem tots els coneixements humans que hem anat adquirint durant tota la nostra història.

Leer primer capítulo

 

Primer capítulo

Prats

 

Autor: David Castells Angelet

1ª edició en català:  març de 2021

 

 

Pròleg:

 

Tinc por que aquest llibre sigui un cim que jo amb els pocs coneixements teològics que tinc no arribi a assolir. Però ho intentaré...

Primer vull demanar disculpes a tots els serfs de l’església si les meves paraules són difícils de mastegar o arribin fins el punt d’ofendre, la meva voluntat és tot el contrari. Una idea diferent no té perquè ferir a ningú, jo crec que al revés, una idea nova pot fer créixer a qui l’escolta i així a tota la humanitat.

Al no tenir els seus coneixements necessaris el llibre està creat gràcies a la meva imaginació i petita experiència que tinc amb vostès.

Espero almenys que se sentin respectats per mi perquè poden estar segurs de la meva estima i respecte als seus passos i a la seva dedicació a Ell. Els admiro.

Si han llegit anteriors llibres que jo he escrit veuran que la nostra convivència van tenir moments negres, de fet vostès em bau convidar a marxar. I si no fos per la Fe de ma mare segurament els hagués donat l’esquena per sempre però ella mai els va abandonar a pesar de repudiar el seu fill, ella entenia una complicada situació i encara que sabia que us havíeu equivocat en mi, ella no va deixar de respectar-vos. I això és una de les coses que m’ha ensenyat aquesta dóna, jo estimo tots els serfs de Déu encara que com humans també s’equivoquen però el seu cor està al costat del de Ell i ja que a mi també m’agrada està tant a prop de Ell doncs heu passat de ésser els meus enemics a ésser els meus germans.

I aquest llibre és un intent també de calmar el meu cor amb el vostre cor. Fent servir la imaginació i la meva consciència espiritual m’he aventurat a explicar una història on vostès són els protagonistes i espero que no se sentin infravalorats ni poc estimats, pensin que ma mare està a sobre del què escric i potser no confien en mi però lis asseguro que poden confiar en ella.

Quin escriptor més influenciable deveu pensar i jo dic sí i espero seguir així, aprenent del altres i més concretament de les persones que m’estimo.

I per acabar aquest pròleg diré que la informació que dono de la religió musulmana i de la religió budista està extreta de la mera observació a persones que tenen aquests respectius cultes. Vull dir que em puc equivocar en alguns detalls. També he buscat informació al wikipedia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Capítol 1: En Francesc

 

Després de llegir l’evangeli en Francesc es va assentar i es disposava a fer el sermó que havia preparat però pensa en flors i la seva ment canvia i se sent valent per improvisar i extreure el sentiment que tenia a dintre, només havia de trobar les paraules, respira i comença

 

Bon dia i gràcies per assistir a la primera missa aquí a la església que faig. Com sabeu m’han enviat en aquest poble perquè porti la comunitat cristiana.  I començaré a apropar-vos a Déu explicant com ens veu Ell. Com sabeu Déu ens estima com a fills seus, l’amor de Ell com qualsevol pare és gratuït e igual d’esperances per cada fill i ens dóna la llibertat i vol que siguem feliços en el camí que escollim. El seu amor és Universal i no fa diferències de races, de fronteres, de coneixements ni d’edats. Tots tenim el nostre camí i Ell està al nostre costat com  el fidel amic. El podem veure en les persones que estimem i admirem, en els nens, a la natura, al mar, al dia com a la nit i en tots els sabers de la humanitat. Nosaltres els humans caminem aquest camí intentant que Ell no es separi de nosaltres i l’únic secret que Ell ens demana és que siguem bons amb el món que ens envolta. Que estimem els nostres germans com si fossin part de nosaltres mateixos i aspirem al seu benestar com aspirem pel nostre. Penseu que Ell té molt poder però quan és el moment de donar petons Ell imita els petits ja que sap que ells porten la mateixa llum que Ell. Però també està a la mare que dóna dos petons de bona nit el seu fill i està en el pare i avis que cuiden el nen com Ell ho faria. Déu està en tots ells, en la família, amics i evidentment en els seus serfs i al dia concret que vosaltres us acomiadareu d’aquest món Ell es presentarà davant vostre de la forma que vosaltres us sentiu més acollits a la nova vida. No tingueu por de Ell, no és tant difícil seguir els seus passos sabent que Ell està ajudant com pot per què no us desvieu. Fixeu-vos en el vostre entorn i palpeu-lo, fixeu-vos en el vostre interior, en l’ànima, palpeu-la. Una harmonia de dintre i de fora, lluiteu per no perdre-ho mai. Si aconseguiu aquest estat de plenitud el camí el trobareu davant vostre i el millor és que mai estareu sols, Ell no us deixarà encara que nosaltres amb les moltes debilitats que tenim a vegades ens sembla que Ell hagi marxat del nostre costat, però això és un efecte natural humà però no té fonament en la Seva ment. Ell sempre està en qualsevol moment i si patiu, Ell pateix, si rieu, Ell riu i quan nosaltres ens adonem d’aquesta realitat florim com les flors amb el sol.

S’atura i beu un glop d’aigua. Seguidament continua

És per això que estem aquí, per florir i fer un món bonic per les ànimes viatgeres. I acabo aquest sermó somrient pensant en els humans, som bonics, tots amb el seu estil estem caminant en una vall plena de prats verdosos d’una herba fresca i tendre pel nostre aliment i creixement posterior i ara compartint l’espai amb multituds de flors. Com si fossin petons. Creixeu ànimes lliures amb la llum.

 

L’església es va quedar muda i posteriorment en Francesc va fer els passos sagrats i va donar la comunió als assistents. Quan va acabar aleshores el Francesc es dirigeix a tothom i diu

El meu horari habitual d’atenció a la comunitat és de 17h a 19h, podeu venir el dia que preferiu per parlar amb mi. A part el matí hi haurà estones on si voleu participarem junts a la pregària, cada ú a la seva intimitat per ajudar a la consciència arribar a la llum i gaudir tots junts d’aquesta harmonia que tenim tots a dintre. Però ja em parlarem més tard, el primer ara és que ens coneguem!


Comentarios